Hematit, en sten med kraft!

 
 
Dom glittriga shamballa armbanden, eller hälsoarmband som jag kallar dom, är så vackra!
Pärlorna man använder är handgjorda lerpärlor av fimolera med massor av glaskristaller utanpå och hematit pärlor som är en ädelsten även kallad blodsten på svenska. Pärlorna knyts med nylontråd eller vaxad bomullstråd med makrame' teknik. Hematitpärlorna vilar på insidan av handleden och det har en orsak.
 
 
Mina hälsoarmband
 
 
 
Hematit är som sagt en ädelsten. Den har tidigare tillhört kategorin av stenar som kallats för halvädelstenar el semi precious stones. Nuförtiden anses stenarna kort och gott vara ädelstenar, bara olika graderade.
Hematit är en järnmalmsmineral och ur den krossas rödockra, ett rödfärgat ämne, därav det svenska namnet blodsten. Rödockra används för övrigt som pigmentämne, tex i falu rödfärg och återfinns i olika färgsättnings sammanhang från runskrifter till makeup.
 

Användning av hematit som smyckes sten går flera tusen år tillbaka. Dom bars av Egyptier redan vid 2500 f.k. Hematit anses lindra ångest, värk, smärta och sömnstörningar, stärka immunförsvaret och blodtillförseln. Hjälper vid blodbrist och blodsjukdomar samt lindra vid svåra menstruationssmärtor mm.
Hematit som bärs som smycke anses även rensa kroppen från föroreningar och negativa energier. När stenen blivit "full" så brister den ofta i bitar. Det betyder att den gjort sitt jobb.
 
Inom healing används hematit ofta, där den rekommenderas för jordning och är associerad med Root Chakrat. Den uppmuntrar överlevnadsinstinkter och centrering. bringar mental klarhet och fokus. Förbättrar koncentrationsförmågan, minnet och hjälper till med god sömn . Den anses vara en symbol för livsenergi  och ger mer självförtroende , viljestyrka och mod . Det är en skyddande sten och hjälper stärka låg självkänsla . Hematit är känd för att avlänka negativitet, återställa jämvikten och används också för astral skydd . Det ger en medvetenhet tillbaka till kroppen och hjälper en därför att behålla sin självkänsla.

Läs mer i denna artikel
 
What Are the Health Benefits of Hematite?
 
 
 
 
Vill du köpa ett av mina hälsoarmband? Blogg pris 95kr/st . Finns i vit, turkos, petrol, rosa, grå, svart, guld.
Mejla [email protected]  
Betal alternativ är swish eller paypal.
 
 

Kommentera här: